No i po maturze

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

kąt 60 pare stopni.... juz nie pamietam dokladnie a ten sinus tak samo :)
Awatar użytkownika
psikus
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 85
Rejestracja: 14 mar 2008, 12:42

Post autor: psikus »

Ja tam jestem strasznie zadowolony! Zrobilem wszystko co tylko mozna bylo :). Pozdrawiam.
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

kiedy golonka dasz rozwiązania?:D:D:D
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1865
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Jak będę miał zadania, na razie mam dosyć chaotyczną zbieraninę. Oficjalnie zadań wciąż nie ma.
Zuraw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 23 kwie 2008, 11:10

Post autor: Zuraw »

A przypadkiem nie sinx=1/2 lub sinx=-1/2 ?
matóżysta
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 10 maja 2008, 17:30

Post autor: matóżysta »

Hmmm...mi wychodziło równanie kwadratowe z sinusem. Podstawiało się parametr i wychodziło 1/2 albo -3/2 i z przedziału <-1,1> zostawał ten pierwszy...
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

wyszlo ze sin=1/2 lub 3/2 ale 3/2 jest sprzeczne... no nie wiem okaze sie ;p a to p i q jakie wyszlo???:D -1 i 3 ?D:
Coyote
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 27 kwie 2008, 20:37

Post autor: Coyote »

1/2 i -3/2

p=-1 q=3
lub p=3 q=-1
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

a nie przypadkiem sinx=-1/2 lub sinx=3/2?
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
matóżysta
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 10 maja 2008, 17:30

Post autor: matóżysta »

Ja miałem na bank sinx=1/2...ale jak to matma, mogłem dać zły znak w liczeniu pierwiastków...
Zuraw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 23 kwie 2008, 11:10

Post autor: Zuraw »

dobra nie mowcie juz nic ... juz mnie zdenerwowaliscie :P
Awatar użytkownika
silenius
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 27 kwie 2008, 21:23

Post autor: silenius »

mi wyszło x = pi /6 lub x = 5/6 pi
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Post autor: Nika19 »

matura rozszerzona
Zadanie2.
Rozwiąż nierówność |x-2|+|3x-6|<|x|
Coyote
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 27 kwie 2008, 20:37

Post autor: Coyote »

Eh, chyba jednokładność zepsulem :( wszyscy mają 38/3 i 4/3 a ja mam 28/3 i 8/3 ;(

a jak wy macie ?
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Post autor: Nika19 »

zadanie3.
Liczby x1=5 + pierwiastek z 23 i x2= 5- pierwiastek z 23 sa rozwiazaniami rownania x^-(p^+q^)x+(p+q)=0 z niewiadomą x. Oblicz p i q
ODPOWIEDZ