Test składa się z 10 pytań, 3 warianty odpowiedzi na pytanie. Zawsze jedna odpowiedź jest poprawna. Na ile sposobów można wypełnić test przy założeniu, że:
a) nie ma punktów karnych za odpowiedzi błędne, a więc zawsze zakreśla się jedną z odpowiedzi
b) są punkty karne za odpowiedzi błędne
Pytania testowe
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- Lbubsazob
- Fachowiec
- Posty: 1909
- Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękowania: 40 razy
- Otrzymane podziękowania: 898 razy
- Płeć:
Re: Pytania testowe
Wydaje mi się, że to będzie tak:
a) test można wypełnić na \(10\cdot W_3^3\) sposobów
b) można zaznaczyć A,B,C albo nic, czyli \(10\cdot W_4^3\) sposobów
a) test można wypełnić na \(10\cdot W_3^3\) sposobów
b) można zaznaczyć A,B,C albo nic, czyli \(10\cdot W_4^3\) sposobów