wyrażenia algebraiczne

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
studencik
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 01 paź 2011, 12:45
Podziękowania: 43 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

wyrażenia algebraiczne

Post autor: studencik »

Wykonać wskazane działanie:
\(\frac{a-c}{a^2+ac+c^2}\cdot \frac{a^3-b^3}{a^2b-bc^2}\)
Dochodzę do pewnego momentu, po czym nie wiem jak to ciągnąć.. Nie chce mi się uprościć.
MrVonzky
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 422
Rejestracja: 10 lis 2009, 18:47
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Post autor: MrVonzky »

nie uprościsz tego... robiłem to, tam jest błąd. ps. witam studenta pwr :)
studencik
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 01 paź 2011, 12:45
Podziękowania: 43 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Post autor: studencik »

No Witam :D A jaki kierunek i wydział,btw ? :D
MrVonzky
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 422
Rejestracja: 10 lis 2009, 18:47
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Post autor: MrVonzky »

niestety zabrakło mi na budownictwo... skp :D
Fedra
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 18 lis 2011, 10:55
Płeć:

Post autor: Fedra »

Tak. Też to robiłam i nic z tym nie idzie zrobić. Piszą te listy, a co rusz błędy. Na analizie tez -.-
ODPOWIEDZ