funkcja dwóch zmiennych, izokwanta

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
klaudia11a
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 wrz 2011, 20:21
Podziękowania: 7 razy

funkcja dwóch zmiennych, izokwanta

Post autor: klaudia11a »

Proszę o pomoc w zadanku

Dana jest funkcja

F(x,y)= x2y-3xy+2

1. Wyznacz i narysuj izokwantę wybranej funkcji dla wartości p = 2. Sprawdź czy i który z punktów P= (3,2) i Q = (2,0) należy do wyznaczonej izokwanty.

2. Sprawdź czy punkt Z = (3,0,2) należy do wykresu funkcji f, czy jest punktem stacjonarnym lub ekstremalnym tej funkcji? Uzasadnij odpowiedź.
ODPOWIEDZ