macierze

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
klaudia11a
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 wrz 2011, 20:21
Podziękowania: 7 razy

macierze

Post autor: klaudia11a »

Bardzo bym prosił o rozwiązanie zadania...

Oblicz ile wynosi rząd macierzy A i b w zależności od wartości parametru k należy R




k 1 2
A= 2 1 k
0 2 0


1/2
b = 0
k



1. CZy i kiedy ( w zależności od możliwych wartości parametru k należy do R) istnieje rozwiązanie układu równań Ax = b
2.Czy i kiedy do wyznaczenia rozwiązania tego równania można wykorzystać wzory Cramera? Dlaczgo? Dodaj komentarz co do ilości możliwych rozwiązań układu Ax=b
ODPOWIEDZ