znaleźć zbiory punktów ciągłości podanych funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
joanna1234
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 137
Rejestracja: 09 mar 2011, 18:30
Podziękowania: 26 razy

znaleźć zbiory punktów ciągłości podanych funkcji

Post autor: joanna1234 »

1.\(f(x,y)= \begin{cases} \sqrt{1-x^2-y^2}& dla &x^2+y^2 \le 1\\0 &dla &x^2+y^2>1 \end{cases}\)
2.\(f(x,y)= \begin{cases} sinx &dla& y \ge 0& \wedge & x \in R\\1 & dla &y<0 &\wedge & x \in R \end{cases}\)
3.\(f(x,y)= \begin{cases} e^x&dla&x<y\\e^y&dla&x \ge y \end{cases}\)
ODPOWIEDZ