Objętość i pole powierzchni

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Objętość i pole powierzchni

Post autor: RazzoR »

Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej prostopadłościanu o krawędzi a,b,c dla
a)a=b=c=10cm;
b)a=c=4 dm,b=8dm;
c)a=0,2m,b=8dm,c=40cm
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Podstaw do wzoru i policz.
W b) zamień jednostki na cm
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ