Pole powierzchni całkowitej

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Pole powierzchni całkowitej

Post autor: RazzoR »

Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi podstawy a i wysokości H dla:
a) a=6 cm,H=12cm;
b) a=0,6 dm,H=0,04m;
c) a=1,6 cm,H=0,8;
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Graniastosłup prawidłowy czworokatny ma w podstawie kwadrat. Ujednolić jednostki, podstaw do wzoru i oblicz.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ