Rysunki do zadań

Co wam tylko przyjdzie do głowy.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Rysunki do zadań

Post autor: anka »

Może komuś się przydadzą gotowce:
ostrosłup czworokątny1.png
ostrosłup czworokątny1.png (11.34 KiB) Przejrzano 9238 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1476[/img]
ostrosłup czworokątny2.png
ostrosłup czworokątny2.png (14.59 KiB) Przejrzano 9234 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1486[/img]
ostrosłup prawidłowy trójkątny.png
ostrosłup prawidłowy trójkątny.png (13.84 KiB) Przejrzano 9269 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1462[/img]
ostrosłup prawidłowy trójkątny2.png
ostrosłup prawidłowy trójkątny2.png (11.43 KiB) Przejrzano 9265 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1464[/img]
ostrosłup sześciokątny1.png
ostrosłup sześciokątny1.png (14.19 KiB) Przejrzano 9234 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1488[/img]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Przyjmuję zamównienia na następne :D
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Ładne są ! :) To może jeszcze graniastosłupki ...
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

prostopadłościan1.png
prostopadłościan1.png (6.06 KiB) Przejrzano 9238 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1478[/img]
prostopadłościan2.png
prostopadłościan2.png (11.08 KiB) Przejrzano 9238 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1479[/img]
graniastosłup trójkątny.png
graniastosłup trójkątny.png (4.03 KiB) Przejrzano 9238 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1480[/img]
graniastosłup sześciokątny1.png
graniastosłup sześciokątny1.png (8.5 KiB) Przejrzano 9234 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1484[/img]
graniastosłup sześciokątny2.png
graniastosłup sześciokątny2.png (9.28 KiB) Przejrzano 9234 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1485[/img]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Kanodelo
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 145
Rejestracja: 09 cze 2011, 09:23
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 84 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: Kanodelo »

Jeszcze dwunastościan foremny skoro mamy tu wielkich fanów stereometri.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Re: Rysunki do zadań

Post autor: anka »

dwunastoscian.png
dwunastoscian.png (21.68 KiB) Przejrzano 9217 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1489[/img]
dwunastoscian_kolorowy.png
dwunastoscian_kolorowy.png (34.84 KiB) Przejrzano 9217 razy

Kod: Zaznacz cały

[img]http://forum.zadania.info/download/file.php?id=1490[/img]
Tym razem to nie jest moje dzieło.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Re:

Post autor: Lbubsazob »

Kanodelo pisze:Jeszcze dwunastościan foremny skoro mamy tu wielkich fanów stereometri.
Spoko. To może od razu ośmiościan foremny z dedykacją dla octahedrona.
A tak na serio, to ile razy masz jakiś dwunastościan w zadaniu? Raz na 5 lat ktoś wrzuci? :]
Kanodelo
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 145
Rejestracja: 09 cze 2011, 09:23
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 84 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: Kanodelo »

Nie wiem ja nie jestem modem w dziale stereometria i go nie śledze o 3:00 tak jak coniektórzy
Arni123
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 135
Rejestracja: 06 wrz 2011, 10:39
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 52 razy
Płeć:

Post autor: Arni123 »

Witam,
mam pytanie. Czy te rysunki zostały sporządzone przez was czy ściągnięte z sieci? Jeżeli przez was to czy były może robione w Metapoście? Jeżeli nie to chciałbym sie dowiedzieć czy na forum jest kilka osób ,które dosyć dobrze znają się na Latexu i Metapoście ,bo całkiem niedawno zacząłem się nimi zajmować i potrzebuję kogoś kto mógłby mi odpowiedzieć czasami na jakieś pytania.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Rysunkli zostały zrobione w GEONExT
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Arni123
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 135
Rejestracja: 06 wrz 2011, 10:39
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 52 razy
Płeć:

Post autor: Arni123 »

Nie ukrywam, nie znam tego programu. Fajnie by było jednak wiedzieć czy ktoś kiedyś ,np. pracował z Metapostem, bo zdecydowanie łatwiej jest się czegoś nauczyć bezpośrednio ucząc się od kogoś:)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

A pracowałeś z Geogebrą?
Popatrz co można w niej zrobić:
http://www.geogebra.org/en/wiki/index.php/Polish
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Arni123
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 135
Rejestracja: 06 wrz 2011, 10:39
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 52 razy
Płeć:

Post autor: Arni123 »

Nie, ale pewnie okaże się przydatna, dzięki:)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Co prawda to nie rysunek, ale może komuś się przyda
a.png
a.png (4.96 KiB) Przejrzano 9118 razy
http://www.geogebra.org/en/upload/files ... trego.html
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ana0503
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 100
Rejestracja: 31 sie 2011, 07:42
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Post autor: ana0503 »

No a skąd takie ładne rysunki mam problem z ich zrobieniem
ODPOWIEDZ