Funkcja liniowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marlena01
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 23 mar 2010, 15:47
Podziękowania: 39 razy

Funkcja liniowa

Post autor: marlena01 »

fukcja f okreslona jest wzorem
\(f(x)=-\frac{1}{2}x+4\)
a) podaj wspolczynnik a i b funkcji
b)okresl dziedzine i zbior wartosci funkcji
Awatar użytkownika
sarni20
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 124
Rejestracja: 11 mar 2010, 16:26
Lokalizacja: Tuchola/Gdańsk
Otrzymane podziękowania: 41 razy
Płeć:

Post autor: sarni20 »

\(f(x)=- \frac{1}{2}x + 4
\to f(x)= ax + b
a)a=- \frac{1}{2}
b=4

b)D=Rzeczywiste
Z wart=Rzeczywiste\)
ODPOWIEDZ