Narysowanie okręgu

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dawid0512
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 348
Rejestracja: 28 mar 2009, 09:41
Podziękowania: 107 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Narysowanie okręgu

Post autor: dawid0512 »

Narysować okrąg

\(4 \pi^2 \le x^2 + y^2 \le 9 \pi^2\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

To jest pierścień o środku w punkcie (0, 0).
Promień zewnętrzny pierścienia to \(3\pi\), a wewnętrzny to \(2\pi\)
Awatar użytkownika
alexx17
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2084
Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowania: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 937 razy
Płeć:

Post autor: alexx17 »

1.jpg
1.jpg (17.64 KiB) Przejrzano 471 razy
bunia1992
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 242
Rejestracja: 21 lis 2010, 13:10
Podziękowania: 159 razy
Otrzymane podziękowania: 8 razy

Post autor: bunia1992 »

a jak wyznaczyć promień 2pi? nie da sie chyba dokładnie tego zrobić
Awatar użytkownika
alexx17
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2084
Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowania: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 937 razy
Płeć:

Post autor: alexx17 »

Jak można przeczytać za pomocą linijki i cyrkla się nie da http://pl.wikipedia.org/wiki/Pi
ODPOWIEDZ