Witam, proszę o naprowadzenie w jaki sposób mam rozwiązać następujące zadanie:
Wyznaczyć obciążenia działające na prostopadłościenny pręt
( a × a × L ), jeżeli znany jest stan naprężenia w każdym
punkcie pręta: σxx = γx , σyy = σzz = σxy = σzx = 0.
Z góry dziękuję za pomoc.
Wytrzymałość materiałów
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 40
- Rejestracja: 12 gru 2010, 10:18
- Otrzymane podziękowania: 16 razy
- Płeć:
Witam
Jest dla mnie niejasność co do naprężenia oznaczonego jako \(\gamma _x\), ponieważ \(\gamma\) oznacza
odkształcenie postaciowe a nie naprężenie chyba, że źle to odczytałem. Jeżeli można to proszę o sprawdzenie czy nie zaszła pomyłka w przepisywaniu.
Ważne jest też podanie z jakiego materiału wykonany jest pręt.
Jest dla mnie niejasność co do naprężenia oznaczonego jako \(\gamma _x\), ponieważ \(\gamma\) oznacza
odkształcenie postaciowe a nie naprężenie chyba, że źle to odczytałem. Jeżeli można to proszę o sprawdzenie czy nie zaszła pomyłka w przepisywaniu.
Ważne jest też podanie z jakiego materiału wykonany jest pręt.