Zadanie Fizyka :)

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
c4s3y
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 03 maja 2011, 21:09
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Zadanie Fizyka :)

Post autor: c4s3y »

Rakieta o średniej masie 500 kg wznosząc się ruchem jednostajnie przyśpieszonym na wysokość 30km, uzyskała prędkość 1100m/s.Jaką pracę wykonały silniki rakiety? Nie uwzględniaj zmian przyśpieszenia wraz z wysokością.
Murarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 620
Rejestracja: 17 kwie 2011, 20:18
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 283 razy
Płeć:

Post autor: Murarz »

Wydaje mi się, że to zadanie już było ;p
\(W=\frac{mv^2}{2}+mgh\)
c4s3y
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 03 maja 2011, 21:09
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: c4s3y »

tak :) Ale jak bym mógł prosic o rozwiazanie :) Bylbym bardzo wdzieczny :)
Murarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 620
Rejestracja: 17 kwie 2011, 20:18
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 283 razy
Płeć:

Post autor: Murarz »

Sposób już podałem. http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=28&t=23432
\(W=452,5 MJ\)
ODPOWIEDZ