Zadania z matury podstawowej - matematyka 2011

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rafal4567
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 02 maja 2011, 15:26
Płeć:

Post autor: rafal4567 »

Dokładnie
lun
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2011, 22:29
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: lun »

Powinny być domknięte, w zadaniu jest wyraźnie napisane "maksymalne przedziały". Maksymalne = domknięte. Sądzę jak osoba powyżej, że otwarte będą błędne.
Ramzes
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 19 lis 2010, 11:58
Płeć:

Post autor: Ramzes »

Eeee mowisz o rozszerzeniu? Jakie r?

Edit: Kurde szkoda tych przedziałow...
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 20:25 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.
mysia199230
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 05 maja 2011, 20:19

Post autor: mysia199230 »

witam. Jesli rozwiązałam zadanie otwarte tylko nie wpisalam wyniku do tej linijki pod dołem "odpowiedź" mam zaliczone całe na max pkt?

prosze o odpowiedz
użytkownik1111
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 gru 2010, 18:23
Płeć:

Post autor: użytkownik1111 »

"r" przy tym ciagu x1+x2+... wyszło mi, że jest arytmetyczny i ma róznice 3. Porównałem a2 do siebie i wyszło x2=x1+3. A za nie wpisanie odp to chyba wiecej niz 1 punkt nie mogą odjąć.
Awatar użytkownika
zadaniainfomm
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 209
Rejestracja: 27 kwie 2009, 21:20
Podziękowania: 12 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: zadaniainfomm »

mysia199230 pisze:witam. Jesli rozwiązałam zadanie otwarte tylko nie wpisalam wyniku do tej linijki pod dołem "odpowiedź" mam zaliczone całe na max pkt?

prosze o odpowiedz
Masz zaliczone na 100%
ewlaaaa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 23 sty 2010, 09:55

Post autor: ewlaaaa »

kiedy będą odpowiedzi???błagam :(
Ramzes
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 19 lis 2010, 11:58
Płeć:

Post autor: Ramzes »

ewlaaaa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 23 sty 2010, 09:55

Post autor: ewlaaaa »

Po maturze myślałam, że będzie gorzej, ale nie jest tak źle, ale fakt faktem, że mam banalne błędy aż wstyd. Jak miałam sin kwadrat to nie wzięłam pod uwagę dwóch rozwiązań tylko jedno dodatnie - wstyd,a w kombinatoryce cały czas wybierałam z 8, no ale trudno. dzięki ekipie zadań, info za rozwiązania :).
użytkownik1111
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 gru 2010, 18:23
Płeć:

Post autor: użytkownik1111 »

To są rozwiazania interii, jakies takie "męczące" te rozwiazania, mozna było sobie łatwiej i szybciej z tym radzić.
lun
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2011, 22:29
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: lun »

W rozwiązaniu zad. 6 z rozszerzonej jest błąd - zły znak, powinno być \(32 + \frac{16}{3}\) :wink:
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

Zad. 29 z podstawy (inny sposób niż na zadania.info)
abc.PNG
abc.PNG (17.12 KiB) Przejrzano 3961 razy
prowadzimy prostą równoległą do AB i przechodzącą przez E, zaznaczamy katy (naprzemianległe) i piszemy że:

\(\alpha + \alpha + \beta + \beta =180 \ \Rightarrow \ \alpha + \beta = 90 \ \Rightarrow \ \angle AED = 90\)
mamam
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 12 mar 2011, 21:11

Post autor: mamam »

mam pytanie, w zad. 6, poziom rozszerzony, nie rozumiem czemu z 64 + 16/3 - 32 przechodzimy w kolejnej linijce do 32 - 16/3 a nie 32 + 16/3?
4tepian
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 112
Rejestracja: 22 mar 2011, 10:57
Otrzymane podziękowania: 36 razy
Płeć:

Post autor: 4tepian »

mamam, już jest poprawione
mamam
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 12 mar 2011, 21:11

Post autor: mamam »

Uff:) Jeśli nie wyciągnęłam niewymierności z mianownika to stracę punkt czy pierwiastek z ułamka jest akceptowany jako ostateczna odpowiedź?
ODPOWIEDZ