Właśnie zamieściliśmy arkusze V próbnej matury. http://www.zadania.info/n/6690767
Do jutra (19 kwietnia) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie do supergolonki na
supergolonkaMALPAzadania.info
Bo ja wiem czy przesadzona, są zadania i łatwe i dość trudne ( w rozszerzeniu ), jak np. to z wielomianami, w którym wychodzą mi bardzo dziwne liczby. Ale ogólnie jak zwykle na +, dobra robota
Właśnie jak zacząłem robić, to trochę średnio mi się pisało i przeczuwałem, że będą 3h walki. Ale potem jak się przedarłem przez gąszcz zadań, zaczęło iść mi gładziutko, na spokojnie robiłem, sprawdziłem i wyszły znowu 2 godzinki. Zobaczymy, czy wynik to odzwierciedli. W każdym bądź razie wydaje mi się, że pod względem trudności trochę łatwiejsza od 4-ej, porównywalnie z 3-ą. Ale to osobiste odczucia, bo IV próbna nie poszła mi tak, jakbym chciał, stąd też wydawała mi się na wcale nieprostą
Nikomu nie wydaje się dziwne zadanie 8 z rozszerzenia? Z tego co ja widzę, to trójkąt BCM, nie jest przekrojem tego ostrosłupa, więc w zasadzie nie wiem co mam liczyć: pole trójkąta BCM, czy pole przekroju płaszczyzną do której należy BCM.
Ogólnie zadanka z tych, o których mówi się "ciekawsze", czyli głębokie ukłony wobec ich twórców. Pozdrawiam