Matura 2011 - nasze przewidywania i obawy.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 15 lut 2011, 20:33
- Płeć:
jest jest jest !! : DD
dzięki serdeczne : d zajęło mi to 40 minut ale chyba się opłacało ; )
a mam jeszcze jedno pytanie
zadanie 12. obliczyłam w następujący sposób:
P(b')= 0,3
P(A\(\cup\) B')= 0,9 + 0,3 - P(A\(\cap\) B')
i po przekształceniu tego otrzymalam:
P( A\(\cap\)B')= 1,2 - P(A\(\cup\) B')
zatem
1,2 - P(A\(\cup\) B') \(\le\)0,3
P(A\(\cup\) B')\(\ge\) 0,9
ta nierównosc jest zawsze prawdziwa
czy to jest dobrze ?
dzięki serdeczne : d zajęło mi to 40 minut ale chyba się opłacało ; )
a mam jeszcze jedno pytanie
zadanie 12. obliczyłam w następujący sposób:
P(b')= 0,3
P(A\(\cup\) B')= 0,9 + 0,3 - P(A\(\cap\) B')
i po przekształceniu tego otrzymalam:
P( A\(\cap\)B')= 1,2 - P(A\(\cup\) B')
zatem
1,2 - P(A\(\cup\) B') \(\le\)0,3
P(A\(\cup\) B')\(\ge\) 0,9
ta nierównosc jest zawsze prawdziwa
czy to jest dobrze ?
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 15 lut 2011, 20:33
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 15 lut 2011, 20:33
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 15 lut 2011, 20:33
- Płeć:
-
- Rozkręcam się
- Posty: 74
- Rejestracja: 19 kwie 2011, 17:32
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 16 razy
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 620
- Rejestracja: 17 kwie 2011, 20:18
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękowania: 9 razy
- Otrzymane podziękowania: 283 razy
- Płeć:
Dołączam się. Proponuję powtórzyć magnetyzm, jądrówkę i optykę. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to będzie
Btw z fizyki relatywistycznej na naszym poziomie niczym zaskoczyć nas nie mogą Tu zazwyczaj jest "głupie" podstawianie do wzoru.
PS. Najgorsze, co może się przytrafić, to złącza p-n, tranzystory i inne tego typu historie
Btw z fizyki relatywistycznej na naszym poziomie niczym zaskoczyć nas nie mogą Tu zazwyczaj jest "głupie" podstawianie do wzoru.
PS. Najgorsze, co może się przytrafić, to złącza p-n, tranzystory i inne tego typu historie
tranzystory? na maturze moga dac? dokladnie, najgorsze sa te diody i cale uklady prostownicze. i trzeba uwazac zeby nie zamotac sie w tych okropnych liczbach, glownie w fizyce wpsolczesnej. mam nadzieje ze nie bedzie zbyt wiele teorii, musze jeszcze nauczyc sie widma fal elektromagnetycznch i wlasciwosci magnetyczne i elektryczne roznych materialow.
-
- Rozkręcam się
- Posty: 74
- Rejestracja: 19 kwie 2011, 17:32
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 16 razy
- Płeć:
o jej no chodziło mi co warto powtórzyć, bo mogą to dać:P Ja też boje się tych diod itd. Magnetyzm też warto przypomnieć. Chociaż patrząc z perspektywy tegorocznych egzaminów, CKE potrafi nas zaskoczyć - przykładem może być egzamin podstawowy z polskiego, czy bądź co bądź jednak matematyka rozszerzona, dlatego według mnie może być trochę elektrostatyki, bo zawsze mało jest zadań z tego działu. Mówię Wam teraz będzie :]