Zadanko ;)

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
arek2410
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 06 kwie 2009, 19:55

Zadanko ;)

Post autor: arek2410 »

Wykonaj działania na jednostkach we wzorze na pracę w polu grawitacyjnym W=±GmM(1/r1-1/r2)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Podaj jednostki wielkości występujących we wzorze.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
acht
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 68
Rejestracja: 01 mar 2009, 21:24
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 8 razy

Post autor: acht »

\(W = \frac{N * m^2 * kg^2}{kg^2} * \frac{1}{m} = N * m = J\)
ODPOWIEDZ