Logarytmy.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Popaczek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 45
Rejestracja: 13 paź 2009, 18:45
Podziękowania: 32 razy

Logarytmy.

Post autor: Popaczek »

Witam. Mam do rozwiązania 1 przykład z logarytmów i n ie mogę sobie z nim poradzić. Bardzo proszę o pomoc. Oto on:
log900 , jeżeli log9 = 0,95
Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1118 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(log900=log(9 \cdot 100)=log9+log100=0,95+2=2,95\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ