jak to obliczyć bo mi wychodzi zły wynik

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ewelka-6
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:29
Podziękowania: 71 razy

jak to obliczyć bo mi wychodzi zły wynik

Post autor: ewelka-6 »

\((0,027) ^{\frac{2}{3} }\)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

a jaki ci wychodzi?
0,027=27/1000
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ewelka-6
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:29
Podziękowania: 71 razy

Post autor: ewelka-6 »

0,03^3
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

0,3^2
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

((0,3)^3)^2/3=(0,3^2=0,09
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\((0,027) ^{\frac{2}{3} }\)
to inny zapis:
\(( \sqrt[3]{0,027})^2\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ