Uzupełnij

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
andzia1975
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 28 lis 2010, 13:14
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Uzupełnij

Post autor: andzia1975 »

1. 0,05 godziny-ile to minut ?
2. 0,25 doby ile to godzin ?
3. 0.005 godziny ile to sekund ?
4. 0,4 godziny lekcyjnej ile to minut ?
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(0,05 \cdot 60=3\; minuty\\
2)\\
0,25 \cdot 24=6\;godzin\\3)\\
0,005 \cdot 3600=18\;sekund\\
4)\\
0,4 \cdot 45=18\;minut\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ