Uzazadni że - nie wiem jak to zrobic wychodza mi inne wyniki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ewelka-6
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:29
Podziękowania: 71 razy

Uzazadni że - nie wiem jak to zrobic wychodza mi inne wyniki

Post autor: ewelka-6 »

\(\sqrt[3]{54}- \sqrt[3]{2}= \sqrt[3]{16}\)

\(\sqrt[3]{2}*( \sqrt[3]{ \frac{1}{16} }+ \sqrt[3]{ \frac{1}{54} } )=5 \frac{5}{6}\)

\(\sqrt[6]{9}= \sqrt[3]{3}\)

\(\sqrt[12]{16}= \sqrt[3]{2}\)

\(\sqrt[4]{a^9}= a^2* \sqrt[4]{a}\) gdy \(a\ge0\)
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

\(\sqrt[3]{54}- \sqrt[3]{2}= \sqrt[3]{16}\\\sqrt[3]{2*27}- \sqrt[3]{2}= \sqrt[3]{2*8}\\3\sqrt[3]{2}- \sqrt[3]{2}= 2\sqrt[3]{2}\)
ODPOWIEDZ