prawdopodobieństwo karty

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kuba22
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 23 sty 2011, 15:00
Płeć:

prawdopodobieństwo karty

Post autor: kuba22 »

losujemy 3 karty z talii 52 kart jakie jest prawdopodobieństwo że wszystkie będą asami >?
Awatar użytkownika
bartek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 427
Rejestracja: 22 gru 2009, 18:32
Otrzymane podziękowania: 214 razy
Płeć:

Post autor: bartek »

\(A= { 4\\\choose\\3 }=4
\Omega = { 52\\\choose\\3 } =22100
P= \frac{4}{22100} = \frac{1}{5525}\)
ODPOWIEDZ