Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
cherryvis3
- Często tu bywam
- Posty: 174
- Rejestracja: 21 gru 2010, 10:23
- Podziękowania: 170 razy
- Otrzymane podziękowania: 4 razy
- Płeć:
Post
autor: cherryvis3 »
Zbadać czy funkcja \(\sqrt{ln(1+2x^2}\) jest różniczkowalna w punkcje \(x=0\)
-
ewelawwy
- Fachowiec
- Posty: 2057
- Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 910 razy
- Płeć:
Post
autor: ewelawwy »
sprawdź czy istnieje granica
\(\lim_{h\to 0}\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}h=\lim_{h\to 0}\frac{\sqrt{\ln (1+2h^2)}-\sqrt{\ln1}}h\)