Asymptoty funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kaczmar
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 31 sty 2011, 16:11
Płeć:

Asymptoty funkcji

Post autor: Kaczmar »

Wyznacz asymptoty funkcji

\(F(x)=x\cdot\ e^{ \sqrt{-x}}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

brak asymptot bo:

dziedzina:\((- \infty ,0>\)

\(\lim_{x\to - \infty }xe^{ \sqrt{-x}}=- \infty\) - brak pozomej

pionowa nie ma gdzie być.

ukośna: \(\lim_{x\to - \infty }e^{ \sqrt{-x}}= \infty\) -brak ukośnej
ODPOWIEDZ