2 zadania, udowadnianie

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

2 zadania, udowadnianie

Post autor: anetka10 »

1)Rozstrzygnij czy trojkat ABC i trojkat A'B'C' sa przystajace jesli wspolrzedne A= (1;2) B= (5;2) C= (5;7) A'= (1;2) B'= (5;2) C'= (5;9).

2) Udowodnij ze jezeli w trojkacie dwa katy nie sa rowne, to naprzeciw wiekszego z nich lezy dluzszy bok.

DZIEKI ZA POMOC
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2008, 17:30 przez anetka10, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

DZIEKUJE BARDZO
ODPOWIEDZ