wyrażenia wymierne.PROSZE O SZYBKĄ POMOC!

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
luukasz1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 71
Rejestracja: 08 lis 2010, 17:38
Podziękowania: 11 razy

wyrażenia wymierne.PROSZE O SZYBKĄ POMOC!

Post autor: luukasz1 »

1)\(\frac{x+1}{x-2}\) = 2
2)\(\frac{x+1}{x^2-1}\)=3
3)\(\frac{2}{x-3}\) = \(\frac{3}{2x+1}\)
4)\(\frac{x^3-1}{x^2-2x+1}\)=0
5)\(\frac{3-x}{2+x}\) = \(\frac{7-3x}{5+x}\)
Robson1416
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 89
Rejestracja: 31 paź 2010, 15:50
Podziękowania: 36 razy
Płeć:

Post autor: Robson1416 »

1,2,3,5 mnożysz na krzyż. W 4 robisz x^3-1 = 0. W każdym robisz dziedzine i już...
ODPOWIEDZ