Algebra [15-16]

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
komar89
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 235
Rejestracja: 12 sty 2011, 21:09
Podziękowania: 145 razy
Płeć:

Algebra [15-16]

Post autor: komar89 »

\(\frac{ \left(6 \frac{4}{15} +2 \frac{8}{21} :13 \frac{8}{9} -3 \frac{2}{5} \cdot 1 \frac{3}{4} \right) \cdot 1 \frac{1}{41} }{432,377:25,3+2,582-4,03 \cdot 2 \frac{2}{5} }\)\(+\)\(\left( \frac{18}{25}-0,39 \right): \frac{33}{50}\)\(=\)

\(\frac{ \left(3 \frac{1}{3} \cdot 6,6+2:12,75 \right) : \left( \frac{2}{3}+ \frac{16}{17} + \frac{31}{51} \right) }{ \left( 75:4 \frac{1}{6}-3 \frac{9}{23} \cdot 3 \right) \cdot \left( \frac{5}{18}+ \frac{4}{15} +0,35 \right) }\)\(+\)\(\frac{9 \frac{1}{3}: \frac{28}{33} }{1,25 \cdot 5,6}\)\(=\)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 10:45 przez komar89, łącznie zmieniany 1 raz.
komar89
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 235
Rejestracja: 12 sty 2011, 21:09
Podziękowania: 145 razy
Płeć:

Post autor: komar89 »

Odpowiedzi to:

1) 0,55

2) 3
komar89
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 235
Rejestracja: 12 sty 2011, 21:09
Podziękowania: 145 razy
Płeć:

Post autor: komar89 »

Proszę o rozwiązanie 1 przykładu :)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Próbuj sam, w razie co ktoś sprawdzi.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ