priosze o pomoc

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
blackevil89
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 18 mar 2009, 08:57

priosze o pomoc

Post autor: blackevil89 »

xkwadrat - 2x
--------------- <0
x kwadrat - 4
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(\frac{x^2-2x}{x^2-4}<0\\
\frac{x(x-2)}{(x-2)(x+2)}<0\)

\(x\ne2, x\ne\ -2\)
\(\frac{x}{(x+2}<0\\
x(x+2)<0\)

\(x \in (-2;0)\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ