Oblicz prądy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sszyszka93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 180
Rejestracja: 30 mar 2008, 18:13
Podziękowania: 32 razy
Płeć:

Oblicz prądy

Post autor: sszyszka93 »

zad.1
Oblicz prady I 1,I 2,I 3,I 4,I 5 wskazując kierunek oraz napięcia VAB i VBC
zad.1
zad.1
elektronika.JPG (8.93 KiB) Przejrzano 231 razy
E=10V
R1=10kOhm
R2=22kOhm
R3=39kOhm
R4=22kOhm
R5=18kOhm

zad.2
Oblicz różnice potencjlną VCD.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2011, 20:50 przez sszyszka93, łącznie zmieniany 2 razy.
sszyszka93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 180
Rejestracja: 30 mar 2008, 18:13
Podziękowania: 32 razy
Płeć:

zad. z fizyki

Post autor: sszyszka93 »

Oblicz różnice potencjlną VCD.
elekt.JPG
elekt.JPG (12.82 KiB) Przejrzano 224 razy
ODPOWIEDZ