Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
hpauletteh
Dopiero zaczynam
Posty: 11 Rejestracja: 23 gru 2010, 15:52
Płeć:
Post
autor: hpauletteh » 03 sty 2011, 17:50
Witam! i wiem ze to zadanie juz było tylko że tam było v=5km/h a tu mam v=6hm/h i nie umiem tego zrobic;/
2.Kolumna o długości l= 1,5km przesuwa się się wzdłuż drogi z prędkością v=5km/h. Z czoła kolumny wysyła dowódca motocyklistę z rozkazem na tył kolumny. Motocyklista jedzie z prędkością v1= 20km/h , nie zatrzymuje się przekazuje rozkaz i wraca. Jak długo był w drodze?
domino21
Expert
Posty: 3725 Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:
Post
autor: domino21 » 04 sty 2011, 19:57
przecież to zadanie Irena Ci rozwiązała
anka
Expert
Posty: 6587 Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:
Post
autor: anka » 04 sty 2011, 20:00
hpauletteh pisze: tylko że tam było v=5km/h a tu mam v=6hm/
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
domino21
Expert
Posty: 3725 Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:
Post
autor: domino21 » 04 sty 2011, 20:03
oj tam oj tam, nie doczytałem, ale to naprawdę zmienia postać rzeczy czy jest 5, czy 6
anka
Expert
Posty: 6587 Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:
Post
autor: anka » 04 sty 2011, 20:05
Taaaaaaaa, wystarczy w obliczeniach zmienić 5 na 6
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.