Układ

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Wiktoriiia
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 04 lut 2010, 22:30
Podziękowania: 81 razy

Układ

Post autor: Wiktoriiia »

Rozwiąż układ metodą eliminacji Jordana-Gaussa:

j) \(\begin{cases}x_1+x_2+x_3=0\\-x_1+2x_2-x_3=2\\x_1+4x_2+x_3=2 \end{cases}\)

Odpowiedź:

\(\begin{cases}x_1=- \frac{2}{3} -t\\x_2= \frac{2}{3}\\x_3=t \end{cases}\)
Wiktoriiia
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 04 lut 2010, 22:30
Podziękowania: 81 razy

Post autor: Wiktoriiia »

jednak sobie poradziłam:)
ODPOWIEDZ