płaszczyzna kartezjanska

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sszyszka93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 180
Rejestracja: 30 mar 2008, 18:13
Podziękowania: 32 razy
Płeć:

płaszczyzna kartezjanska

Post autor: sszyszka93 »

zad.1
Określ równanie linii przechodzącej przez P=(1,2) i prostopadłe do linii przechodzacej przez A=(3,2) i B=(1,1).
nalezy uzyc wzorow :y=mx+q , y2-y1/x2-x1 , y-y0=m(x-x0), y-y1/y2-y1=x-x1/x2-x1

zad.2
Określ przecięcie z osia lini y przechodzac przez P=(1,3) i Q=(-2,-9).

zad.3
Określ odległość pomiędzy punktem Q=(5,7) i punkt przecięcia pomiędzy linia r, przechodząc przez A=(4,4) i równolegle do linii rownania 2y-x=9 i linii s,segmentu osi BC,gdzie B=(1,-2/3) i C=(-1,2/3)
ODPOWIEDZ