Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
ewelka-6
- Stały bywalec
- Posty: 412
- Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:29
- Podziękowania: 71 razy
Post
autor: ewelka-6 »
\(\frac{2+ \sqrt{3} }{2- \sqrt{3} } =\)
-
irena
- Guru
- Posty: 22300
- Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
- Otrzymane podziękowania: 9858 razy
- Płeć:
Post
autor: irena »
\(\frac{2+\sqrt{3}}{2-\sqrt{3}}\ \cdot\ \frac{2+\sqrt{3}}{2+\sqrt{3}}=\frac{4+4\sqrt{3}+3}{4-3}=\frac{7+4\sqrt{3}}{1}=7+4\sqrt{3}\)