Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiory punktów:

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lukaszcebula1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2010, 22:53

Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiory punktów:

Post autor: lukaszcebula1990 »

A) z* \overline{z}+z+ \overline{z}=0
B) Re(z {2 \choose }+z)= \zparallel {2 \choose }
C) 1< \z+2iparallel < 2 \cup 0<argz< \frac{ \pi }{3}.
Bardzo proszę o przynajmniej zainteresowanie się tym zadaniem. Dziękuję ;)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

A) \(z\cdot \overline{z}+z+ \overline{z}=0\)
B) \(Re( {z \choose 2}+z)= |{z \choose2}|\)
C) \(1< |z+2i| < 2\ \cup\ 0<arg\ z< \frac{ \pi }{3}\).

Czy tak to miało wyglądać?
lukaszcebula1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2010, 22:53

Post autor: lukaszcebula1990 »

Zgadza się punkt A i C. Może ktoś je rozwiązać?? Później możliwe, że takie podobne zadania zrobię sam analogicznie i nie będę zawracał głowy. PS dziękuję za zainteresowanie. Mam jeszcze pytanko odnośnie mojego zapisu. Co źle zrobiłem że nie wyświetliło mi prawidłowo polecenia??
ODPOWIEDZ