zadanie z liczb zespolonych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alincia04
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 18 paź 2010, 19:06
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

zadanie z liczb zespolonych

Post autor: alincia04 »

oblicz pierwiastki z definicji i z postaci trygonometrycznej
a) \(\sqrt[3]{27}\)
b) \(\sqrt[4]{( \sqrt{3} -j)^{12}}\)

dziękuję z góry za rozwiązanie
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Tu masz przykłady z objaśnieniami:

http://forum.zadania.info/viewtopic.php ... one#p40364
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
alincia04
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 18 paź 2010, 19:06
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: alincia04 »

dziękuję
ODPOWIEDZ