Zadania z ciągów, monotoniczność, arytmetyczne, gemetryczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justyska0809
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:50

Zadania z ciągów, monotoniczność, arytmetyczne, gemetryczne

Post autor: justyska0809 »

1. Zbadaj monotoniczność ciągu:
a) An= 2n+3/3n+2
b) An= 7n-5/3n-1

2. Zbadaj czy ciąg jest arytmetyczny:
a) An= 2^n+5

3. Zbadaj czy ciąg jest ciągiem geometrycznym jeżeli:
a) An=5*3^n
b) An=4n-1

4. Wyznacz pierwszy wyraz i iloraz ciągu geometrycznego jeżeli:
a) A2=6 A3=18
b) A3= 9 A5=81
justyska0809
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:50

Post autor: justyska0809 »

Już nieaktualne, doszłam sama jak zrobić
ODPOWIEDZ