test JNM

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
qwertmat
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 15 lut 2009, 16:58

test JNM

Post autor: qwertmat »

\(Niech \ X \ bedzie \ jednoelementowa \ proba \ z \ rozkladu \ Poi(\theta), \ gdzie \
\theta\in \ } \theta_{0},\theta_{1} \ },\theta_{0}>\theta_{1} .\\
(a) \ Skonstruuj \ test \ JNM \ dla \ testowania \ H:\theta=\theta_{0} / K:\theta=\theta_{1} / \alpha.\\
(b) \ Podaj \ dokladna \ postac \ testu \ dla \ \theta_{0}= 3; \ \theta_{1}= 2 \ oraz \ \alpha= 0.1.\)
ODPOWIEDZ