Wyznaczenie równania osi symetrii w trójkącie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Klodi
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 14 gru 2008, 21:08

Wyznaczenie równania osi symetrii w trójkącie

Post autor: Klodi »

Punkty A = (− 4, −1), B = (0, − 5), C = (2, 1) są wierzchołkami trójkąta równoramiennego.
Wyznacz równanie osi symetrii tego trójkąta.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1119 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ