chłodnictwo i urządzenia chłodnicze

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
elfasticoboy
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 21 cze 2010, 18:33

chłodnictwo i urządzenia chłodnicze

Post autor: elfasticoboy »

wyznaczyć powierzchnie wymiany skraplacza płaszczowo rurowego dla danych:
Q _{k} = 25kw
T _{k} = 30, T _{p} = - 15 , T _{pwody} = 24, \Delta T _{w} = 3
D _{rur} = 57*3,5mm L=2700mm \alpha _{w} =4200 \alpha _{s} = 8400
opory cieplne : 0,1292 \cdot 10 ^{-3}, farba 0,431 \cdot 10 ^{-3} , kamień wodny 0,121 \cdot 10 ^{-3} , lambda rury= 58. Wyznacz liczbe rur baterii wymiennika
ODPOWIEDZ