zeszyty i długopisy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Moravilla
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 05 maja 2010, 21:45
Podziękowania: 1 raz

zeszyty i długopisy

Post autor: Moravilla »

Za 2 zeszyty i 3 długopisy zapłacono 12 zł. Innym razem za takie same 3 zeszyty i 2 długopisy zapłacono 13 zł. Ile kosztował jeden zeszyt a ile jeden długopis ?
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

\(\{2x+3y=12
3x+2y=13\)


\(\{x=3
y=2\)
ODPOWIEDZ