basen pływacki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
msylwia91
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 22
Rejestracja: 05 kwie 2010, 15:56

basen pływacki

Post autor: msylwia91 »

Długość basenu pływackiego jest równa 50m a jego szerokość wynosi 20m. Głębokość basenu na środku-3m.
a)oblicz V basenu
b)Oblicz powierzchnię boczną
Z góry dziękuję
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

a)

\(V = 50 \cdot 20 \cdot 3\)

b)

\(P_b = 2\cdot 50 \cdot 3+2\cdot 20 \cdot 3\)
Ares97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 53
Rejestracja: 18 sie 2015, 15:05
Podziękowania: 30 razy
Płeć:

Post autor: Ares97 »

jak zostało policzone b) pole?
Awatar użytkownika
wrobel93b
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 674
Rejestracja: 06 sty 2011, 00:07
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Otrzymane podziękowania: 363 razy
Płeć:

Post autor: wrobel93b »

Są cztery ściany, po dwie są identyczne (narysuj sobie)

\(P_{b_{13}} = 2 \cdot 50 \cdot 3\)
\(P_{b_{24}} = 2 \cdot 20 \cdot 3\)

\(P_b = P_{b_{13}} + P_{b_{24}}\)
Kiedy mamy dwie rzeczy do zrobienia, dajmy pierwszeństwo tej, która nam się mniej podoba.
Mieszkam w Polsce
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 19 lis 2017, 14:16
Płeć:

Re: basen pływacki

Post autor: Mieszkam w Polsce »

Jeśli jest to zadanie z kiełbasy to rozwiązanie jest złe ponieważ na rysunku podstawy nie są równoległe i mają różną długość.
ODPOWIEDZ