zadania prosze o pomoc i za kazda odpowiedz dzieki ;]

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
oneshot
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2009, 21:42

zadania prosze o pomoc i za kazda odpowiedz dzieki ;]

Post autor: oneshot »

1 zadanie :o :?:

Oblicz wartość wyrażenia W=-4*|x-5|+3*|x+3|-|x-8| jeśli wiesz że liczba x należy (-3;5)

2 zadanie

Wymień elementy zbioru

A={x:|x-1|>11^x<4} iloczyn 4

Zadanie 3

Wymień elementy zbioru
A={x:|2x-4|<13^x należy c} które są kwadratami liczb całkowitych
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

zad.1.
W=4x-20+3x+9+x-8=8x-19
ODPOWIEDZ