Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
monika45
- Dopiero zaczynam
![Dopiero zaczynam Dopiero zaczynam](./images/ranks/rank1.gif)
- Posty: 19
- Rejestracja: 13 sty 2010, 18:27
Post
autor: monika45 »
Jaką wartość ma wyrażenie:
\(\frac{sin^260^\circ + 3tg30^\circ \cdot cos30^\circ }{1 - 3tg45^\circ }\)
-
zuz
- Witam na forum
![Witam na forum Witam na forum](./images/ranks/rank0.gif)
- Posty: 4
- Rejestracja: 20 kwie 2010, 19:51
Post
autor: zuz »
podstaw wartości z tablic!
\(\sin60^{ \circ} = \frac{ \sqrt{3} }{2}
\sin30^{ \circ} =0,5
tg45^{ \circ} =1\)