odwzorowanie liniowe

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Filip25
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 309
Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
Podziękowania: 164 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

odwzorowanie liniowe

Post autor: Filip25 »

Znajdz odwzorowanie liniowe:
\(U=R^3, V=R^2, f(1,1,1)=(2,1), f(1,1,0)=(3,-1),f(1,0,0)=(-1,1)\)
janusz55
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2127
Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 503 razy

Re: odwzorowanie liniowe

Post autor: janusz55 »

Metoda w oparciu o definicję odwzorowania liniowego.

https://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=102789
ODPOWIEDZ