układ równań

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Diana743
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 17 kwie 2010, 12:31

układ równań

Post autor: Diana743 »

7=a+b+c
3=a-b+c
7=9a-3b+c

doszłam tylko do tego, że 4=2b => b=2 i tyle :(
:D
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Wstaw za b liczbę 2 do pierwszego i trzeciego równania i rozwiąż układ dwóch równań z niewiadomymi a i c.
ODPOWIEDZ