Narysuj:
\(z \in C\) oraz \(| \frac{z+i}{z-i}|=1\)
narysuj
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1875
- Rejestracja: 01 sty 2021, 10:38
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 458 razy
Re: narysuj
\( |z+i| = |z-i|\)
\( |x+ i(y+1)| = | x +i(y-1)|\)
\( x^2 + (y+1)^2 = x^2 +(y-1)^2 \)
\( 4y = 0 \)
\( y = 0. \)
Oś \( \mathcal{Re}. \)
\( |x+ i(y+1)| = | x +i(y-1)|\)
\( x^2 + (y+1)^2 = x^2 +(y-1)^2 \)
\( 4y = 0 \)
\( y = 0. \)
Oś \( \mathcal{Re}. \)