liczby zespolone

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Filip25
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 218
Rejestracja: 14 lis 2022, 12:18
Podziękowania: 109 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

liczby zespolone

Post autor: Filip25 »

rozwiąż równanie kwadratowe liczby zespolone
\(z^2-(5+i)z+8+i=0\)
janusz55
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1875
Rejestracja: 01 sty 2021, 10:38
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 458 razy

Re: liczby zespolone

Post autor: janusz55 »

\( \Delta = \ \ ... \)

\( z_{1} = \ \ ... \)

\( z_{2} = \ \ ... \)