Pytanie z toksykologii laboratorium kryminalistycznego

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ugann
Witam na forum
Witam na forum
Pytanie z toksykologii laboratorium kryminalistycznego

Post autor: ugann »

Na wstępie nie potrzebuję współczucia, wystarczy odpowiedzieć na kilka pytań. Proszę i dziękuję.

W marcu zostałam zgwałcona na „randce”. Następnego ranka mój UA na ostrym dyżurze pokazał tylko marihuanę, ale minęło co najmniej 12 godzin od zażycia… czegokolwiek. Naprawdę trudno znaleźć prostą odpowiedź w Internecie, ale wydaje się, że GHB, najpopularniejszy narkotyk rzepakowy, po takim czasie nie będzie pojawiał się w moczu, ale powinien być obecny/wykrywalny we krwi przez około 3 dni, w zależności od dawka. Dzisiaj po raz czwarty rozmawiałem z detektywem ds. przestępstw na tle seksualnym. Ciągle pytam, jak długo potrwają wyniki toksykologii, ponieważ minęły już ponad 24 tygodnie. Wcześniej po prostu powiedział: „Nie wiem, czy te rzeczy zajmują dużo czasu, w zależności od różnych czynników”. Dzisiaj powiedział „właściwie spojrzałem wstecz na swoje notatki i okazuje się, że nie kazałem im badać twojej krwi, ponieważ powiedziałeś, że twoje UA test na obecność benzo dał wynik negatywny”

No cóż, GHB to nie pieprzone benzo, więc... 🙄

W każdym razie moje pytanie do społeczności chemicznej brzmi: czy GHB (albo rohypnol czy cokolwiek innego) będzie nadal wykrywalny po ponad 24 tygodniach, nawet jeśli próbka będzie właściwie przechowywana.