Oblicz pochodne funkcji:
1) \( f(x) = (x^2 + 2x + 1)^{2024} \)
2) \( f(x) = (\sin(\ln(x)))^3 \)
3) \( f(x) = \frac{e^{2x} \cdot 3x^2}{3x^3 - 1} \)
4) \( f(x) = \frac{3^x - 7x}{\ln(2x)} \)
Oblicz pochodne funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6271
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Oblicz pochodne funkcji
Może zacznę od 1) bo to najłatwiejsze ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
\( [(x^2 + 2x + 1)^{2024}] ' = 2024 (x^2+2x+1)^{2023} \cdot (x^2+2x+1)'=.. \)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
\( [(x^2 + 2x + 1)^{2024}] ' = 2024 (x^2+2x+1)^{2023} \cdot (x^2+2x+1)'=.. \)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl