Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Pawm32
- Stały bywalec
- Posty: 513
- Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
- Podziękowania: 191 razy
Post
autor: Pawm32 »
Jeżeli \(\Lim_{n\to+ \infty } a_n=+ \infty \), a \(b_n= \frac{n+3}{n^2+6} \), to ile wynosi \(\Lim_{n\to+ \infty } a_n \cdot b_n\)
-
kerajs
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs »
Zastanów się jaki będzie wynik gdy:
a) \(a_n=n^2\)
b) \(a_n=n\)
c) \(a_n= \sqrt{n} \)